Sunnuntai retki

Nyt kun ilma on lämmennyt, kevätaurinko sulattanut lumet ja linnunlaulu ilostuttaa mieltä, paras tapa viettää sunnuntaita on lähteä perheen kanssa metsään retkelle. Viime sunnuntaina aamiaispöydässä aloimme suunnitella päivän retkikohdetta sekä retkieväitä ja päätimme, että lähdetään matkaan iltapäivällä, kun taapero on saanut päiväunensa nukuttua.

Yllättäen pääsimme lähtemään retkelle aikataulussa, mikä on hyvin harvinaista meidän perheessä. Haimme tällä kertaa myös poikamme mummun mukaan ja suuntasimme kauppaan ostamaan evästä. Kotoa oli jo pakattu reppuun mukaan tarvikkeet kahvin ja veden keittämistä varten. Retkikohteeksi olimme valinneet Huidan Keitaan Honkajoella, missä olimme jo käyneetkin aika tasan vuosi takaisinpäin. Matkalla suunnitelmat kuitenkin muuttuivat ja päätimme, että tehdäänkin ihan perus metsäretki johonkin mukavan näköiseen kohtaan. Jossakin päin Merikarviaa sitten pysäytimme auton tien laitaan ja lähdimme tarpomaan metsään.

Metsägrilli

Maasto oli hieman vaikeakulkuista isojen kivien vuoksi, mutta yllättäen jopa 2,5-vuotias poikamme paineli reippaasti menemään esteistä huolimatta. Aika pian päätimme kuitenkin pysähtyä, kun löytyi mukavan tasainen kohta pienen ”mäen” päältä. Teimme nuotiopaikan tasaiselle kivelle, keräsimme risuja ja sytytimme tulen lähinnä tunnelman vuoksi. Veden keittämistä varten matkassa oli mukana pieni kaasukäyttöinen retkikeitin.

Kun yrittää keksiä retkieväitä lisää vain kuuma vesi -tyylillä, ovat vaihtoehdot aika vähissä. Meidän eväitä katsellessa joku kunnon erämies olisi varmasti kääntynyt haudassaan. Kaupasta mukaamme oli nimittäin tarttunut snack pot -mallista pastaa, jossa kuuma vesi kaadetaan purkkiin ja annetaan tekeytyä hetki. Nälkäiselle porukalle kuitenkin maistui ja olivatpa ainakin kevyttä kannettavaa. Jälkiruuaksi nautiskelimme itse keitettyä pannukahvia muumikeksien kera. Sitten olikin jäljellä enää jälkien siivoaminen, nuotion sammuttaminen ja kävely takaisin autolle.

Retkeilyä kaupunkilaisittain

Kaiken kaikkiaan päivän miniretki oli todella mukava ja onnistunut. Retkeilyssä hienoa on se, että jokainen voi toteuttaa sitä omilla ehdoillaan ja tehdä siitä omannäköistään. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa nauttia luonnosta. Kaupungissa asuvalle lapsiperheelle jo tällainen pieni ruokailuhetki luonnossa piristää mieltä ja antaa mahdollisuuden nauttia hiljaisuudesta ja puhtaasta ilmasta. Ja kaikkein hienointa on ehkä huomata se, kuinka paljon se pieni lapsikin nauttii siitä!

-Milla