Mini-retki Huidankeitaalla

Olimme vaimoni ja taaperomme kanssa eräänä keväisenä viikonloppuna retkellä. Asumme Porissa, kaupungissa, jossa on Yyterin hiekkarannat, Porin Jazzit ja kaupungin katkaiseva Kokemäenjoki. Ei täällä oikeasti ole paljon muuta. Vai onko?

On täällä vaikka mitä. Ihan lähellämme on kaikkien yllätykseksi paljon kaunista luontoa. Tosin porilaiseen tyyliin siitä ei paljon elvistellä muille. Huidankeidas ei tosin itsessään ole osa Poria, vaan se kuuluu Honkajoen kunnalle. Huidankeidas on helposti saavutettavissa. Kyltit opastavat niin Kankaanpään kuin Merikarviankin suunnasta helposti perille. Määränpäässä odottaa parkkipaikka, josta pienen ”patikoinnin” jälkeen saavutaan suon reunalle. Olipa muuten Honkajoen kunta mukavasti kunnostanut tien joka vie lintutornille. Sora tosin oli tiellä enemmänkin vielä kasoissa eikä juurikaan helpottanut kulkua. Kokonaisuudessaan näytti siltä, että työ oli vielä kesken.

Pakko sanoa, että hienoa työtä Honkajoen kunnan toimesta. Mitä helpommaksi retkeily tehdään, sitä helpommin kaupunkilaiset ottavat ensimmäisen askeleensa kohti luontoa. Yritimme huonoilla maastokelvottomilla rattailla päästä tien päähän, joka vie suon reunaan. Ihan niin saavutettavissa paikka ei ole. Ei muuta kuin poika kantoon, kärryt tien sivuun ja taivaltamaan.

”Ihan lähellämme on kaikkien yllätykseksi paljon kaunista luontoa”

Hetken soista polkua käveltyämme näemme jo päämäärämme Huidankeitaan lintutornin. Lintutorni vaikuitti ihan uudelta ja se on rakennettu suon reunaan. Tornin alla on leveä tasanne, jossa on mukava valmistaa retkiruokaa ja keitellä kahvit.

Retkimuonaa

Tässä mielettömän simppeli resepti, joka maistui hyvin taaperollekkin.

  • n. 1dl luomu couscousia
  • n. 2dl kiehuvaa vettä
  • puolipurkkia tonnikalaa öljyssä(MSC)
  • ripaus ruususuolaa

Keitä vettä retkikeittimellä. Laita esim. kuksaan haluamasi määrä couscousia. Lisää tonnikala öljyineen. Sekoita. Lisää kiehuva vesi joukkoon, sekoita ja anna couscosin paisua 2 – 3min kannen alla. Käytä kantena mitä vain kuksan päälle tiivisti sopivaa asiaa. Lisää tämän jälkeen suola ja nauti!

Ei mitään gourmetä, mutta maistuu erittäin herkulliselta tuulisessa lintutornissa. Pentukin pyysi lisää. Suosittelen.

Lintutornin upeat näkymät

Kun kiipesimme torniin ja näimme maiseman, oli vaikea uskoa, että olemme lähellä Kankaanpäätä. Tornista näkee helposti 180-astetta koskematonta suoaluetta. Pieniä suolampia ympäriinsä ja yhdessä niistä lipui tyylikkäästi joutsenpariskunta. Muita lintuja tai eläimiä emme nähneet. Toivottavasti näemme kesällä eläimistön koko komeudessaan, kun uudelleen vierailemme tällä soisella keitaalla.

Luonto suolla oli vasta heräämässä kevääseen. Vehreää ei näkynyt vielä juuri missään. Ilmassa oli hyisestä tuulesta huolimatta kuitenkin selvää se, että kesä on väistämättä tulossa.